Cincin Ukir Nama & Kalimah


Tulisan khat jawi di lakar terlebih dahulu



Saiz tulisan akan dipadankan dengan kelebaran cincin


Cincin yang siap diukir, perak : Nama " Tajdiani"




Cincin yang siap diukir, emas 916 : Nama " Tajdiani"



Tulisan Rumi : Nama Ashraff dan Ashiff







Cincin Ukir nama Jawi - SUHAIDA, emas 916
Halus buatannya


Cincin ukiran nama terbaru

Boleh dibuat dengan perak ataupun emas


Boleh dibuat dengan emas ataupun perak




Salam, buat penggemar cincin, baik wanita dan lelaki, kami menerima tempahan cincin dengan ukiran nama, ataupun apa2 tulisan yang anda inginkan pada 'badan' cincin anda.

Tempahan cincin emas ataupun perak, kedua-duanya boleh, insyaAllah. Kat sini saya tunjukkan beberapa contoh cincin dengan ukiran nama.


Ni contoh ukiran kat tepi badan cincin, nak ukir nama anda, kekasih, logo apa2 pun boleh, lambang PAS ke, UMNO ke, PKR pun boleh.




Yang ni ukir kat sebelah atas dia, maksudnya tak boleh pasang batu permata macam yang kat atas tu.




kalau nak ukir nama sebelah dalam cincin pun boleh macam cincin Lord of The Ring ni..ukir nama anda dan husband ataupun tunang anda. Nak ukir sebelah luar pun boleh. selalunya pada cincin belah rotan yang tebal dan licin.

nak buat yg macam ni pun ok, cincin belah rotan, then huruf nama dibuat dgn emas juga, pastu
dipaterikan pada cincin belah rotan tersebut





Ukiran nama model 80-an
Masih boleh ditempah


Ukiran Luar : '10th Anniversary 2011'


Ukiran dalam : Ima love Nan


Aku Cinta Padamu


Cincin yg diukir dengan tulisan Italic
ataupun bersambung. Cincin ini akan dipateri
selepas siap ukirannya


37 comments:

hasnul abdul halim said...

Saya nak tempah cincin silver yg ade ukiran jawi macam irma hasnie punye wedding ring bleh x?camane ye caranye?tnx

hasnul abdul halim said...

Mycontact no.:019-3697830

jasmine soh said...

Yela berapa untuk perempuan? Emas

my word and world said...

Kalau ukir Nama dalam jawi for 1 emas and. 1 perak?
Kos bpa eh ?

Cikgu Shaf said...

Kalau cincin mcm lord of the ring pki silver, brape kosnye? Siap dgn ukiran nama..

awang zakaria said...

cincin perak ala lord of the ring brape kos termasuk ukir nama
boleh email ke awgzack@gmail.com

Nabil Haze said...

Saya ingin membuat tempahan .. Masih ada?
My contact 0182379710

aNNe bOo said...

Salam, kalo sy bg cincin utk lebur n design semula buat ukir nama boleh ke?

~dy@ngel~ said...

Boleh email detail berapa nak buat cincin belah rotan dan buat tulisan luar dan dlm mcm lord of the ring tu.. sepasang berapa.. cincin silver.. boleh email ke lucifer7910@yahoo.com.my

lieya1209 said...

Nk tau cost tuk cincin lord of the ring perak tulisan kat luar..leh email kat nurliamt@gmail.com

Yatty Yusak said...
This comment has been removed by the author.
muhamad fadli said...

nk tau harga cincin lord of the ring tu..
boleh tk email ke muhamadfadli17@gmail.com

jxhisam said...

saya nak tempah cincin perak

qissara muslim said...

Nk tau cost tuk cincin lord of the ring white gold tulisan kat luar..mohon email ke qissarabetty@gmail.com

Wass Aida said...

Nak tau harga cincin perak tulisan luar n dalam...blh email ke syazaumi@yahoo.com

Nur Zawatil Isqi said...

Assalamualaikum, Boleh bagi quotation utk cincin Perak belah rotan yg da ukir tulisn khat dn tulisan italic. Sila email ke nurishqi@gmail.com @gmail.com

amir arsyad said...

Salam tuan kalau nk tempah replica cincin LOTR silver boleh?
amirarsyad17@gmail.com

amir arsyad said...

Salam tuan kalau nk tempah replica cincin LOTR silver boleh?
amirarsyad17@gmail.com

Azrin Putra said...

Salam tuan.macam mana nk tempah?
azrin7@gmail.com

Azureen Fahaniz said...

Salam tuan... Nk tempah cincin nma mcm model 80-an... Cmna ye

Anis Sina said...

Salam.... brapa ye harga tempahan untuk cincin yg model 80-an tu?

khair nisa said...

assalamualaikum...boleh pm saya? 0139716806

rusila yaakub said...

sy bminat nk buat tempahan cincin...pm sy 0192227351

Nur Maisarah Khadri said...

sy brminat nk buat tempahan cincin,pm sy 0173427095

Unknown said...

salam...sy brminat utk tempah satu cincin perak tulis nama dlm jawi....pm ke kalamhebat80@gmail.com

Nang Ayen said...
This comment has been removed by the author.
Madaras said...

Salam kat mana ya kedai ? Brminat nk buat cincin ni . 0109898213 pm plis .

Unknown said...

Kedai kt mn?

Afiq Kl said...

Assalamualaikum,saya berminat nak buat tempahan..boleh tolong email pada afiqkl491@gmail.com utk kita bincang harga and design semua..thanks

reddza ramle said...

Assalamualaikum, saya nk tnya klau ukiran nama rasulullah tu bleh buat tak? Klau boleh email ke reddza@hotmail.com

ALI HASRUL ABU KASSIM said...

salam..saye nak booking cincin silver n ade 2 nama sepasang..boleh x pm harga ke email saya...aliashaikal87@gmail.com

khairi abu hanipah said...

Sy ingin membuat tempahan , 0132768719 no fon sy

Zarif Afzal said...

salam..saye nak booking cincin silver n ade 2 nama sepasang..boleh x pm harga ke email saya.. zarifafzal96@gmail.com

delima said...

saya hendak tempah cincin emas tulis nama ats cincin. brp lama n kos nya berapa

mr playmaker said...

saya ingin tempah mcm lotr nama wife dan saya...tolong hubungi saya 0176352611

zulkapan said...

Assalamualaikum..saga nak tempah cincin perak ukiran nama saya dalam jawi boleh tak??

MuHaMmAD ZuLfAdHlI IkRaM KaRiM said...

Assalamualaikum. Saya berminat utk tempah cincin sprti LOTR, emelkan kpd saya harga - muhammadzulfadhliikram@gmail.com